Halloween Costume ideas 2015

Yasak Meyve 72. Sayı



Bu sayıda “Şair”imiz Ülkü Tamer, “Okurları” ise Tozan Alkan, Şeref Bilsel, Hüseyin Köse, Engin Özmen, Emel İrtem, Zeynep Uzunbay ve Betül Tarıman. Ülkü Tamer “evrensel olmadan yerel olunamaz” sözünü şiirleriyle kanıtlamış bir şair. “Okurları”, Ülkü Tamer’in şiirine birer selam gönderiyor. 
Tahir Abacı’nın “Şairler Kahvehanesi”, okurlarımızın bir hayli ilgisini çekti. Titiz bir araştırma ve çalışmanın ürünü olan bu yazılar, önemli birer kaynak olma özelliğini taşıyor. 
Betül Dünder bu kez “Şiir ve İdeoloji” konusunu masaya yatırdı “Yasakmeyve Konuşmaları”nda. Konukları ise Ömer Erdem, Süreyyya Evren ve Onur Behramoğlu. 
Kitaplarını yayımladığımız şairler için “kızlı – erkekli” bir söyleşi dizisine başladık geçen sayımızda. Şairler birbirlerinin kitaplarını okuyor ve birbirlerini görmeden sorular soruyorlar. Yüz yüze değil ama “kalp kalbe” olan bu söyleşilerin bu kez konukları Türkân Yeşilyurt ve Muammer Güngör. 
“Vaat Edilmiş Sayfalar” önümüzdeki sayı devam edecek. 
“Her Harf Bir Melek” kitabını yayına hazırlarken dost olmuştuk. “İstanbul Hanımefendisi” tanımlamasını en fazla o hak ediyordu. İncelikli tavrı, kültürü ve şiir bilgisiyle kendisine hayran bırakmıştı. Bir süre önce şair dostlarla adını anmış ve hemen telefon etmiştik. Hastaydı ama bir an önce ayağa kalkacak ve yine evinde toplanacaktık. Olmadı… Başımız sağolsun!.. 


(Tanıtım Bülteninden)

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget